O nakitu in materialih

 

O NAKITU IN MATERIALIH

Nakit za body-piercing blagovne znamke Piercing-Cult, ki ga prodajamo (in tudi vstavljamo v našem studiu) je izdelan iz visoko kvalitetnih materialov, ki so po predpisih Evropske unije o materialih primerni za vstavljanje v človeški organizem. Oblike in dimenzije nakita, kot tudi sistemi pritrditve nakita so ergonomsko prilagojeni za točno določene dele telesa, tako da povzroča kar najmanj motečih občutkov (npr. žuljenja in zatikanja za obleko, kar lahko v najslabšem primeru povzroči razna vnetja in druge komplikacije), obenem pa je tak nakit tudi zelo enostavno čistiti in vzdrževati.


Materiali, iz katerega je narejen nakit za body-piercing blagovne znamke Piercing-Cult

KIRURŠKO JEKLO: Pod tem imenom označujemo visoko kakovostno nerjavno jeklo kvalitete 316L, ki se zaradi svojih odličnih lastnosti, kot že ime pove, uporablja predvsem v medicini (implantanti, žice, ploščice).

TITAN: Kovina izjemnih lastnosti, ki se veliko uporablja v letalski in vesoljski industriji. S svojimi antiealergenskimi lastnosti pa je še posebej primeren za uporabo v medicini, s tem pa tudi kot idealni material za body-piercing nakit.
Tako titan kot jeklo je s postopkom anodizacije moč obarvati v najrazličnejše atraktivne barve. Pri tem postopku gre za površinsko obdelavo kovine, pri katerem se vrhnji sloj spremeni v izjemno obstojni in trdni sloj. V studiu CULT uporabljamo izključno nakit iz titana kvalitete GAL-4V-ELI  ASTM316.

BIOPLAST: Nova generacija umetnih mas je zelo primerna za uporabo v medicini, zato je svoje mesto našla tudi kot material za body-piercing nakit. Glavna lastnost tega materiala je, da ne vsebuje popolnoma nič niklja, druga prednost pa je njegova upogljivost, kar zelo pripomore k udobju.